Kul att hitta på i Malmö -Prison Island
Konceptet “Prison Island” är uppbyggt kring ungefär samma princip som det populära tv-programmet “Fångarna på Fortet” där Gunde Svan och Agneta Sjödin drillar sina deltagare och utsätter laget för diverse utmaningar. Men till skillnad från Tv-programmet så har man som besökare på Prison Island ingen domare eller “programledare” som följer laget runt och för protokoll eller gapar och skriker.. Istället får varje lag varsin nyckel med en NFC-tagg som låser upp alla celler som innehåller alla utmaningar som laget vill testa på.

25 Celler
Prison Island i Malmö finns det 25 stycken olika celler med väldigt varierande utmaningar. Man kan bla stöta på celler som tex. “Music” där det gäller att lyssna på en simpel melodi och sen spela upp samma melodi genom att trycka på olika knapparna som finns utplacerad på cellens väggar. Lyckas man med en melodi kommer nästa melodi. Ju fler låtar laget lyckas knäcka innan tiden tar slut desto högre poäng tilldelas laget.

Roliga utmaningar
Ett annat exempel ‘är “Basket” där det gäller att kasta så många basketbollar som möjligt i de tre basketkorgarna bakom ett galler. Det enda kluriga är att tiden tickar irriterande snabbt ner och man önskar man hade haft lite längre tid på sig.. Oerhört stressande men kul utmaning.
Andra exempel är på utmaningar är “Submarine”, “Rooftop” eller “minefield” där det gäller att lista ut var någonstans på golvet man kan gå..

 

 

Exempel på interiör på Prison Island

prison island kul att hitta på i malmö
Prison Island -Kul aktivitet att hitta på i Malmö
Prison Island kul att hitta på i Malmö

Anpassat för lag om 3
De flesta “celler” eller utmaningar är anpassade för lag på 3 deltagare per lag men det funkar även om man är 2 eller 4 per lag. Det viktiga att tänka på att alla i laget bör gå in i alla celler efter att man låst upp dörren. Väl där inne gäller det att se sig för, lyssna och försöka lista ut vad man skall göra i cellen. Man får obegränsat med försök på varje cell och misslyckas man en gång kan man alltid testa samma cell igen eller prova på en annan utmaning. Oavsett om ni är 2 eller många fler, vuxna, barn eller blandat och letar efter något kul att hitta på i Malmö kan ni testa på Prison Island.

Ca 2h för ett besök 
När man löser entré till Prison Island kan man välja mellan 1h, 1.5h eller 2h i fängelset. Under den här tiden gäller det att ha kul och att laget löser så många problem som möjligt. I varje cell finns en monitor som ger deltagarna information om anskaffade poäng, kvarvarande tid för utmaningen etc.

Prison Island på andra orter