AKTIVITETER

LASERDOME

Laserdome är en tuff och krävande aktivitet som passar alla, gammal som ung. Det är inte styrka som är avgörande det är snabbhet, pricksäkerhet och
samarbetsförmågan som avgör..

Med sensorförsedda västar på kroppen och futuristiska laservapen i händerna jagar ni varandra genom mörka gångar, uppför ramper och över hinder. Det finns inte ett dataspel i världen som kan framkalla den här adrenalinruschen, det garanterar vi.

Laserdome spelas i lag eller alla mot alla, och upp till 22 personer kan spela samtidigt. När ni bokar, bokar ni antalet platser. Det betyder att ni kan paras ihop med andra sällskap. Alternativ för slutna sällskap finns. Paket finns för barnkalas. Rek. ålder från 7 år.

Utrustning/Förberedelser
Inför matchen får ni information hur laserdome går till. Väl inne i vapenrummet tar du på dig utrustningen med pistolen fram och spänn fast utrustningen ordentligt på bägge sidor.

Du är nu redo för matchen. När instruktören aktiverar spelet har du 20 sekunder på dig att gömma dig inne i arenan. Efter 20 sekunder aktiveras din utrustningen och infernot kan börja!

Vad går det ut på?
Din uppgift är att samla så mycket poäng som möjligt genom att skjuta de blinkande fälten på fiendens utrustning. Allt spel sker på egen risk! Följ dessa regler för din egen skull:

  • Spring inte
  • Håll avstånd till dina fiender
  • Klättra inte
  • Kryp inte

Adrenalin och spänning
Vid eventuella problem kom genast ut till vapenrummet och meddela personalen. Efter spelet får du ditt resultat utskrivet i receptionen så glöm inte vilket namn din utrustning har. (Tex Inferno)

Lycka till och må bäste spelare vinna!

PRISON ISLAND

Franchiset Arosfortet slår på stora trumman och har det senaste året expanderar över hela norra Europa. I och med det har man valt att byta till ett mer internationellt anpassat namn. Numera heter man Prison Island. Från och med sommaren 2015 byter även Halmstad successivt till namnet Prison Island. Som vanligt kommer vi fortsätta att förbättra och förnya våra befintliga 31 celler. Numera med en ny spännande teknik som ger oss ännu fler möjligheter för att utveckla nya spännande utmaningar.

Prison Island är perfekt för skolresan, en kick-off med företaget, för svensexan eller möhippan, äventyr på släktträffen eller en oförglömlig dag med familjen. Hos oss har ni roligt samtidigt som ni lär er samarbeta med varandra. Rek. ålder från 10 år då utmaningarna på Prison Island är väldigt kluriga!

I varje cell finns en eller flera problem och utmaningar som ni löser med kreativitet och samarbetsförmåga i grupper om 3-5 personer. Ibland är det bra att kunna klättra och klänga. I andra fall hjälper det med bra bollsinne. Det finns utmaningar för små och smidiga likväl som stora och starka. Fixar ni problemet kan ni håva in den poäng som cellen motsvarar.

Allt styrs av elektronik, rörelsedetektorer, fotoceller och annan teknik. Lampor och ljud ger signaler som visar hur ni har klarat av problemen. Varje cell har en tidsbegränsning. Ni väljer själv vilken cell ni vill göra ett försök i och ni kan börja om hur många gånger som helst.

OBS! Vi tillåter inga åskådare inne på Prison Island! Vill du gå in räknas du som deltagare och alla deltagare över 7 år betalar för sig, se prislistan för exakta priser!

GLADIATORKAMP

Här utmanar ni varandra i galna grenar som en gigantisk uppblåst HINDERBANA, SUMO, HUMAN FOOTBALL och BUNGY BASKET

Ni delar upp er i 2 lag och utmanar varandra i varje gren där vår personal leder er genom aktiviteterna och dömmer matcherna. Samtliga deltagare gör alla utmaningar.

Detta är en väldigt fysisk krävande aktivitet men laddad med otaliga skratt! Inget för soffliggaren!

Alla besökare måste ha strumpor på fötterna. Obs! Vi avråder från nylonstrumpor p g a halkrisk.

Tidsåtgången beror på antalet personer. (max 1,5h för ca 12 personer t.ex.)

BLACK PEARL GOLF

Bland pirater och gorillor i en blacklight miljö utmanar ni varandra på en 12-håls bana inspirerad av traditionella minigolf- och äventyrsgolfbanor. Skillnaden med Black Pearl Golf är att du kan använda en speciellt designad app för att få en väldigt annorlunda upplevelse. Du kan använda den till att föra protokoll på slagen för att sedan länka din fantastiska seger på sociala media. Samt använder ni den för den unika funktionen Crazy Spin som ger er slumpade utmaningar som gör golfrundan till en otroligt rolig upplevelse. Läs mer nedan om våra spelregler och om hur Crazy Spin fungerar.

Black Pearl Golf går alldeles utmärkt att spela som drop-in. För större sällskap är ni välkomna göra en bokning genom att trycka på BOKA i menyn eller ringa/maila oss!

ORDNINGSREGLER
*På Black Pearl Golf är det skofritt. Skorna placeras på skohyllorna utanför eller i omklädningsrummen
* Mat och dryck får INTE tas med in på Black Pearl Golf
* Endast en spelare per boll och klubba
* Ta god hand om såväl utrustning som anläggning

SPELREGLER
* En spelare per boll och klubba
* Ni spelar alltid ut på hål 1 och följer därefter turordningen av hålen
* För roligaste upplevelsen på Black Pearl Golf uppmuntrar vi våra spelare att alla slår först ett slag var för att sedan fortsätta i turordning.
* Träffar du en motspelares boll låter ni båda bollarna ligga kvar på sina nya positioner
* Hamnar bollen utanför sargen placeras den på samma ställe där den åkte ur mot ett pliktslag. Pliktslag tilldelas inte den spelare som får sin boll utknuffad av en annan spelare.
* Om bollen hamnar intill en sarg eller ett hinder får den flyttas ett klubblads längd. Bollen får aldrig flyttas närmare hålet.
* Max 7 slag per hål. Därefter tas bollen upp och 7 slag noteras i protokollet.

CRAZY SPIN
Crazy Spin är en slags ”snurra” med olika utmaningar. Ni väljer själva om ni vill använda Crazy Spin under er runda. Snurran kan ge dig både fördelar och nackdelar.

Det är upp till er själva att bestämma om ni vill använda Crazy Spin på bara enstaka hål eller samtliga. Vi rekommenderar på samtliga. Är ni 5 personer i sällskapet är det lämpligt att man använder det på endast 10 hål så att alla får snurra lika många gånger.

Crazy Spin används EN gång per hål. Ni turas om att ”snurra”. (ex. spelare 1 snurrar på hål 1, spelare 2 på hål osv.) Den spelare som snurrar ska alltid börja med att slå ut.

 

I Crazy Spin är det viktigt att alla spelare slår ut ett slag var innan man fortsätter. Vi tycker det är roligast om man sedan fortsätter att slå resterande slag i turordning.

Ladda ner appen redan nu om ni vill bekanta er med den och mata in spelarnamnen innan ni besöker oss! APPEN FINNS BÅDE TILL IPHONE OCH ANDROID! Sök på ”Black Pearl Golf”